And when you play Amy's song.

Rättskunskapsprovet är ett minne blott och mina axlar är tolv kilo lättare. Och efter provet sprang jag hem till Jessica, som är veckans sjukling, med Ben & Jerry's. Jessa stod i köket och skrattade när jag klev innanför dörren - hon bjöd på någon form av "torrtilla-grönsaks-soja-ost-sås"-mat, eller liknande... Mums så gott det var, kryddat med glass och en gosig film!  ♥


P&K


090225

Det är just det här med att när en dörr stängs så öppnas det en annan som jag tycker om att höra. Dock tror jag dessvärre de flesta fokuserar för mycket på förlusten av den stängda dörren och därmed missar möjligheterna som kom med den nya. Fokus på det man tidigare hade vetskap om har varit bra, tryggt och oklanligt perfekt och missar den dörr som öppnas härnäst. Den dörr som kan leda till så mycket bättre. Även om det nya alltid är främmande.

Fem månader kvar, sedan kommer jag vara öppen för alla nya dörrar. Oh ja! Jag vill bara gosa ner mig under täcket med musik som enda sällskap. Underbar dag, för det blir vad man gör det till - det blir det alltid! ;)
P&K



Just a page in my diary
It ain't hard to see
Who you are underneath
And I wish you were
here

Best Friend.


This goodness in your eyes.


090219

Från att ha gått att vara likgiltig till hela grejen med att skaffa ny katt har den gråa minitigern smält mitt hjärta totalt. Så fort jag lägger mig på sängen hoppar han upp och somnar på min mage! Dock har jag inte nått någon vidare framgång med mitt namnförslag på honom här hemma, oh nej! Men jag ska kämpa vidare, han är ju trots allt världens gosigaste Sierra Leon, ser ju vem som helst!

Tränade idag för första gången på en sisådär tusen år, det är så fruktansvärt skönt att ta sig tillbaka efter en förkylning! Och därefter drogs en repa på stan med en mysig person. Inhandlade en bikini, hur mycket "snart-är-det-sommar"-aktigt är inte det huh? Och igår hängde en klänning och ett par tygskor med hem från stan med Alex - DET ÄR SOMMAR! Nu fattas bara lite sol, grillning och gitarr. Avsutade dagen med väldans gott käk & trevliga människor! Och nu ska jag krypa ner under täcket med Om jag kunde drömma. Imorgon står lunch på schemat med Bea och så ska vi se till att resten av dagen fångas in på annat sätt.

P&K

Det är just det där med att undra
Fundera på hur det hade varit
och hur det hade kunnat bli
Men det lär vi aldrig få veta
Eller får vi det?

Gravity can't forget, so put me back to ground again.


Tisdag och det verkar inte finnas något bättre än de sista minuterna varje gång tillsammans med dig.

Tänk att det bara behövs ett par timmar hemifrån för att rensa tankarna och stoppa in ny energi. Har hunnit komma hem och packa upp från Ålandkryssningen med familjen, Sofie, Lucas & Julie. Ett dygn till Åland med god mat, roliga människor, bad-och-massage-och-hela-det-tjofset och jag säger mmmmmm så mysigt -det behövdes! 

Resten av min familj har hunnit hämta hem ytterliggare en liten familjemedlem som för tillfället är namnlös, en kattunge, eller grå tigerunge om vi ska vara helt ärliga... Supersöt! Och som vanligt när vi i denna familj ska döpa något så är det starka viljor som kämpar för sin sak, hälften av familjen vill döpa honom till Bosse (ja, jag vet:  varför?) Bakåt sätt har varje djur jag döpt fått ett helt annat namn av de andra i min familj och helt plötsligt har det två namn och det andra  namnet, vilket jag icke valde, en mycket högre prioritet! Till och med de djur som jag har ägt har haft minst två namn... Jag vet inte vad jag gör för fel, mina namn blir bara inte respekterade! Säg att jag nu i framtiden får en son och väljer att döpa honom till Maximilian.... ja, då skulle det defininitivt inte vara konstigt om mina föräldrar och syskon kallar honom Marcus... Principiellt borde jag egentligen köra mitt race och kalla honom för mitt namn och sedan försöka uttala namnet så mycket som möjligt. Införa en rutin att säga hans (kattens) namn så ofta som möjligt. Jag insåg just att jag måste ha väldigt mycket fritid eftersom att jag tänker i dessa banor, hehe. Jag anser hur som helst att katten/minitigern gott och väl kan få heta Sierra Leon. Jaja, jag ska fortsätta kämpa!

Det älskade sportlovet hade jag hoppats bli oplanerat och i "ta-dagen-som-den-kommer"-anda. Men icke sa nicke, andra har gjort mig fina planer (vilket är jättetrevligt!) nästintill varenda dag. Jag tror mig själv allt har lagt beslag på någon dag, här någonstans och den ska spenderas väl!  Vill gärna se Män som hatar Kvinnor, kanske hinns med i veckan!

Take Care!


Och så var det gosiga lovet här!

Sitter inlindad i täcket, uppkrupen i världens gosigaste säng och bara njuter av ledigheten. Gårdagen spenderades med Jessica, mötte upp henne efter jobbet för världens bästa AHD! Värmde upp med käk på Pappa Grappa för att sedan mysa galet mycket med en massa bra filmer och godis. Vi fick tvinga oss i säng efter en kväll av tokigt mycket skratt! En riktigt underbar alla hjärtans dag med en av de underbaraste, kan inte bli mycket bättre! Nu ska jag slänga ihop lite packning för mogondagens äventyr!

P&K


The rest is still unwritten...

På ett väldigt behövligt plan har jag lyckats fylla mig själv med motivation och inspiration. Nu är det bara träningsabstinensen som biter mig i hälarna, jag suktas av tanken på skivstången i händerna. Oh, jag vill träna! Jag har en känsla av att resten av veckan kommer svischa förbi i ett naffs, Martin kommer hit imorgon och stannar till på lördag morgon.

Jag måste få säga att jag förstår inte riktigt det här med "Alla-hjärtans-dag-depressionen" som var och varannan verkar lida utav. Varje år råder något slags känsligt hat inför dagen då man ska ha någon att dela tillvaron med. Alla som är ensamma verkar lida pest och bara må allmänt dåligt över ångesten av att inte ha någon. Jag vet inte hur många gånger jag har hört folk uttala sig om att den fjortonde februari är jordens mest värdelösaste dag och i allmänhet bara onödig. Jag förstår det bara inte! Jag har ingen biodejt och romantisk middag inplanerad (eller jo förvisso, återkommer till det) med rosor i överflöd. Nej nej, jag är lika singel i år som jag var förra året och jag kan inte se dagen som minsta onödig. Jag tycker det är fint att det finns en dag då älskade människor får en extra anledning att fira och uppskatta sinkärlek, jag unnar dem allt vad dagen hör till! Jag kan likväl förstå att människor som inte har någon vid sin sida kan känna saknad och sorg över att just behöva vara ensam, det är alltid underbart att ha hittat någon som man får energi av att krama och veta att personen man kramar får energi av det också!

Kärlek är mums, även om jag tycker det är det mest komplicerade i hela vida världen! Så ja, jag förstår er som "sörjer" denna dag och känner någon form av "det där skulle jag med vilja ha"-känslor. Men varför lägga energi på att missunna världen en dag som denna? Det vilar så mycket kraft i denna dag, så mycket känslor och uppskattning - och uppskattning är vi så ofantligt dåliga med! Om jag skulle ha någon skulle jag inte köpa hela världen (för jag förespråkar inte det komersiella även om jag heller inte tycker det är fel med att köpa en ros!) jag skulle därimot visa min uppskattning genom små detaljer som massage (vilket jag själv är frälst i), kramas massor och bara ge bort min tid! Min slutsats på denna punkt är alltså att jag förstår er som tycker illa om dagen på ett sätt, men jag tror att när ni själva hittar någon kommer ni tycka dagen är extra fin att stiga upp till! Själv tycker jag att man ska se Alla hjärtans dag som en extra anledning att uppskatta alla i ens närhet såsom familj & vänner. Jag ser jättemycket fram emot dagen. Jag & Jessica har bokat bord på Pappa Grappa, därefter ska vi köpa glass och choklad för att sedan hyra en massa kärlekskomedier där det slutar med att de lever lyckliga i alla sina dagar! :) Mm, jag tycker om denna dag. Visst hade jag inte haft något emot att få krama någon som ger mig fjärillar i magen hela kvällen lång, men det är inte vad jag behöver - jag njuter lika mycket av dagen utan det! Och jag vet att en dag hittar jag någon som jag kan ge en massa kramar, massage och mysa ihjäl med den fjortonde februari - så varför inte njuta av att kunna uppskatta alla nu istället? :) Go Valentine's day! ♥

Alva: Jag tycker inte att du ska tveka på att sticka till USA för ett utbytesår bara för att det skrämmer dig! Det är bland det mest läskiga man kan göra - det är ju därför det är så spännande! Så många människor tackar nej till chansen för att de räds att behöva lämna allt det som ger dem trygghet, familj och vänner, och att själv behöva klara sig. Well, tänk såhär: Du får en chans att börja ett helt nytt liv, skaffa ovärderliga erfarenheter, växa och träffa människor (plus en till familj!) Hela grejen är så extremt häftig! Visst kommer det komma dagar av hemsk hemlängtan, främmande situationer som kommer hota den trygga tillvaron och nergångar då man måste stå på egna ben. Men hela den grejen är ju helhäftig ju-  dessutom jag älskar utmaningar! Sedan är det bara i ett år, därefter får du träffa alla nära igen och då tror jag att ni kommer uppskatta varandra ytterliggare! :) Så svaret är på din fråga är ja, jag är vettskrämd och jag måste erkänna att jag får en kick av rädslan- det är ju dynghäftigt ju och jag tänker inte missa det! Så go girl, hoppa på äventyret för fasan! ;)

Nu ska jag fortsätta plugga svenska och sedan börja fixa inför imorgon!
P&K 


"Feel the rain on your skin
No one else can feel it for you
Only you can let it in
No one else, no one else
Can speak the words on your lips
drench yourself in words unspoken
Live your life with arms wide open
Today is where your book begins
the rest still unwritten"

090207

Hej hallelå, hoppas ar ni har haft en toppenlördag! Efter världens bästa jobb så är sitter jag i sängen, inbäddad i täcket och mumsar hallon till Notting Hill! Om en timma kommer Sofie hem för att joina mig och så är det Nickes kväll ikväll, för han har fyllt myndig - grattis till dig knasunge! :)

P&K


Fredag

She'll lead you down a path
There'll be tenderness in the air
She'll let you come just far enough
So you know she's really there

She'll look at you and smile
And her eyes will say
She's got a secret garden
Where everything you want
Where everything you need
Will always stay...

Te extraño, mi amigo de la guitarra.


.


And into the river we dived!

Det bästa hade kanske varit att inte försökt spela övermänsklig, utan faktiskt stanna hemma när man inte mår bra. Jag lär mig aldrig. Och jag börjar få träningsabstinens, jag skojar inte, jag dagdrömmer om skivstången... Men nu är helgen bara ett förbaskat matteprov och en svenska jämförelserapport bort! Sofie har födelsedagsparty imorgon kväll och helgen bjuder på världens bästa jobb blandat med Nickes, Gurras & Jackes 18-års fest. Igår togs en biokväll med Bea & Lovisa, Revolutionary Road med Kate & Leo -mitt älsklingspar! Dock var filmen allmänt deppig och vi var alla tre överens om hur våra kärleksäventyr ska se ut! Väldans mysig kväll som toppades med Coffeehouse by George. Och nu ska jag faktiskt krypa ner under täcket med Bruce i öronen och intala mig helgen faktiskt snart är här och träningen närmar sig.

P&K


If you're lucky then you'll get to see it, and if you're really lucky then you'll get to believeit. And if you're truly blessed then you'll get to feel it.


...


090203

Det finns inget bättre än att få se solsken efter att ha liggat nerbäddad i sängen och snorat tillsammans med Stepsils i ett par dagar. Ett par dagar som kan te sig som en hel evighet. Min filosofi har alltid varit att försöka uppskatta dåliga dagar, utan dem skulle jag aldrig kunna njuta av de bra! Gud vad jag njuter av att vara frisk!!! Och när jag klev innanför dörren låg ett brev från mitt fadderbarn på min säng, världens gulligaste tjej, Surtinah berättade mer om sig själv, sin familj och vardagsbeskymmer. Haha, vardagsbeskymmer som inte riktigt liknar våra...  Åh, fasan vad jag har fastnat för henne. En av anledningarna till att man ska brevväxla är ju just för att man inte ska sluta betala - och jag har gått på det! Man lär sig så mycket av att se hur någon annan lever så skilt från sin egen värld.

Nu väntar svenskan som hela tiden sliter i mig, jag bara måste ge järnet och få till det här arbetet! Efter denna vecka är matteprovet över och svenskan inlämnad. Och nästa vecka kommer Martin på onsdag, helt skumt. Det var tusen år sedan jag besökte honom i Köpenhamn och så på nyå!rsnatten ringde han och frågade om han fick komma. Så, om en vecka är han här. Eller nej, det är bara delvis sant, om en vecka har jag antagligen släpat med honom till SpicyHot för världens godaste käk! Nu MÅSTE jag plugga!

P&K


RSS 2.0