Sopbubblor.

Det känns som om allt går i ett nu, hela tiden saker att göra och saker att se fram emot. Fredag igen, och en kväll som denna sitter jag nyduschad efter en mysig dag i Romme. Jag älskar att höra det svischande ljudet av skidorna mot snön, gång på gång på gång... Och sedan få värma sin kropp med en kopp choklad i värmen. Även om timmarna går allt för fort blir man fort hungrig på lite mer, annorlunda, mörka backar. Lite variation. Gud, jag har fått "snö-och-skidbacke"-abstinens. Jag har alltid spenderat åtminstonde en vecka per år i någon mysig stuga nära backen med familjen och vänner och jag har växt upp med skidföräldrar. Men på senare år har vi spenderat allt mindre tid i backen, dock kan jag tyvärr inte skylla ifrån mig. Vid förra årets omröstning av hur och var vi skulle spendera påsklovet röstade min mor och bror på Österrike och Alicia & jag på Thailand. Micke höll sig neutral och vi tog hem valet! Men nu längtar jag till ännu snö och skida/bräda än någonsin. Förhoppningsvis går allt ihop sig med jobb och ledighet att det går vägen.

Jag kan fundera på hur min framtid kan komma att se ut om jag bor kvar i Sverige. Det är så små saker som kan styra våra vägar. Alla går vi åt samma håll -men vi tar olika stigar dit! Vi gör tusen och åter tusen dagliga val och varenda en kan påverka vår morgondag. Jag kan se mig bo i en stor villa i trettioårs åldern efter att ha jobbat, rest jorden runt och pluggat. Ha en man som älskar livet lika mycket som jag och två-tre barn med en massa sportintressen. Jag ska klä dem i coola kläder med fräscha sneakers och tro på allt de gör vare sig de vill bli ishockeyproffs eller autronauter!  Åka skidor på vinterhalvåret, bo i skärgården på sommaren och befinna mig på varmare breddgrader på hösten. Ha en riktig kalasutbildning, ett jobb jag älskar och känna att "yes, nu är det jobb igen!". Ta med familjen och jobba utomlands ett par år. Och bara njuta och leva livet som jag vill ha det. För det är precis vad jag ska göra och alltid har gjort, leva livet som om varje dag vore den sista. Det handlar ju trots allt inte om antalet andetag vi tar i livet, utan vilka ögonblick som tar andan ur dig.


Den femtonde juni tvåtusensju, efter skolavslutningen av åttan.
Högt upp på Klingsberg satt vi alla tjugofem och grillade, spelade gitarr och pratade om framtiden. En oslagbar sammanhållning med oslagbara minnen. Men framförallt för en oslagbar framtid! En underbar kväll.


♥ Anna Louise Linnéa Larsson 

090229

Hej. Tänkte ge er en rekordsnabb rapport: dagen började med ett abspass klockan sju tillsammans med Elin & Ida, frulle på skolan och prov i rättskunskap. Riktig härlig dag som avslutades med en mysig repa på staden med Angelica! :) Imorgon gäller störlopp i Rommes backar och just nu ses Ekwall synar Ara Abrahamian, brottare och - en av mina favoritsvenskar!

P&K


I don't know why I want you so
'Cause I don't need the heart break
I don't know what addictive hold
You have on me I can't shake
No, I'm not in control
So let me go

Release me
Release my body
I know it's wrong
So why do I keep coming back
I say release me
'Cause I'm not able to
Convince myself
That I'm better off without you


090128



Inga hinder, ingen rädsla.
Bara nyfikenhet och fjärillar i magen.
Om tjugofem veckor gäller det
- ta världen med storm,
ingenting annat!


090127

Med rättskunskapen i högsta hugg, benen uppdragna på stolen och James Morrison i öronen har jag gjort intrång på Bibban. Motivationen i alla dess former har lagt beslag på min kropp och det är precis vad jag behöver. Jag kan dock inte slita mig från att då och då smita in på olika resedagböcker och drömma mig bort över Atlanten. När som helst kan en värdfamilj, min nya familj, ramla in i min mailbox. Batteriet på datorn håller på att chippas helt och tur är väl kanske det, så att jag kan ägna mig helt åt rättskunskapen som vi har prov på imorgon... Om tre timmar ska jag möta upp Ida för dagens första träningspass och innan dess så ska jag ha jobbat effektivt.

Ida (Kullen) om du möjligtvis råkar slinka förbi detta inlägg så får du jättegärna lämna din mailadress för jag vill höra mer om dig och Italien :) Hoppas du mår bra tjejen!

P&K


Live and Love.

Uppkrupen i sängen inlindad i täcket sitter jag och läser rättskunskap en måndagkväll som denna, hur ambitiöst är inte det huh?! Fem minuter innan min far skulle hämta mig vaknade jag imorse, jag börjar nästan tro på alla hundratals människor som har kallat mig tidsoptimist genom åren. Är det inte ändå lite extra vuxenpoäng att ha skaffat sig sådana starka insikter om sig själv och sin personlighet, va? Dock känner jag att det inte riktigt skulle passa att skriva - Hej jag heter Louise och jag är tidsoptidpist-  i mitt CV, men ändå. Vuxenpoängssamlare är vad jag är till den 17:e juni. Jag är så fruktansvärt bra på att underhålla mig själv. Och efter att ha upplevt ännu en liten försovning i mitt liv så träffade jag Elin och körde bodypump. Och sedan hade jag planerat hårdplugg idag, vad kan jag säga? Jag heter Louise och det blir inte alltid som jag planerar, ofta mycket bättre. I fem timmar satt jag konstant och försökte fånga biljetter till the Boss' konsert som mamma skulle få i födelsedagspresent. Ja ni, en sisådär sjuttiofem gånger hade jag biljetterna och minst lika många blev jag av med dem. LiveNation som presenterar Springsteen hade bytt från Ticnet till Eventim vars server var to way to small att klara trycket. Synd. Men antagligen bra i förlängningen då mitt framtida schema i USA är fullproppat av konserter! Och jag tror nästan att en amerikansk konsert  slår en svensk, jag får väl ta och undersöka saken närmare. Nu återstår lite rättskunskap och sedan ska jag ta mig sjutton sova!
 
P&K


_________________________________________________________

You never know what you're gonna get...

Och så var helgen ett minne blott. Två dagars jobb. Bio & käk med Phille. Och så yoga med Elin. Såg Benjamin Buttons otroliga liv, sorglig & speciell men väldans bra. Nu är jag sådär rikigt seg och bara längtar efter att få krypa ner under täcket. Åh,  bara ordet "täcke" får mig att halvt ramla av stolen. Och imorgon är det måndag, vilket innebär bodypump kl 6.45 (!)

Ha världens bästa vecka!
P&K


Working on dream.

Och fredagen kom. Nu existerar bara 25 fredagar kvar innan The United Days of Mine. Idag har jag varit riktigt duktig och pluggat bort en stor del, jag kanske klarar av mina tre extrakurser i alla fall. Klockan fem körde jag sextio minuter afro och därefter sprang jag en halvmil med Mary. Min kropp är död men jag njuter! Imorgon är det jobb och sedan bio.

- Tar jag studenten med med min årklass eller 92:orna?
- Var hamnar jag i USA?
- Tänk att det finns människor på andra sidan Atlanten som ikväll lever sina liv och inte har en aning om att just jag kommer entra deras liv om ett halvår. Vilka kommer jag träffa?
- Vilka relationer kommer finnas i mitt liv under året? Vilka kommer stå kvar och vilka kommer tillkomma?
- Vad kommer jag syssla med under året som yankie? Surfing? Cheerleading? Golf? Löpning? Simning? Eller bara shopping kanske?
- Kommer jag träffa mitt livs kärlek däröver?
- Kommer jag tycka om landet så mkt som jag tror jag kommer göra?
- När får jag reda på vilka min familj kommer bestå av?

Blablabla, tusen frågor snurrar i mitt huvud och nu är det bara att vänta och se!
Ha en underbar helg!
P&K


This is the story of a girl.

Egentligen borde det finnas en av/på-knapp som ger oss möjlighet att själva kunna kontrollera alla tankar. Jag bör erkänna för miljonte gången att jag tillhör kategorin "tänkare", ofta, ofta tänker jag på saker som kan, har och kommer hända. Värderar, planerar och drömmer mig bort. Ni underskattar och missförstår mig om ni tror att det är pga uttråkning det sker, oh nej! Jag bara älskar att tänka på allt jag vill göra, alla resor, eller okej USA. Onekligen går många tankar till USA. Och på tal om mitt nya hem så kan jag berätta att den gamla familjen, alltså min "riktiga" familj här hemma kommer sakna mig . När jag lite fint försöker lägga fram min nedräkningsposition och hur tyst det kommer bli utan mig här hemma (allt med försök att få dem att inse att det kommer sakna ihjäl sig efter mig). Hm... låt oss se hur min familj då reagerar: Jo, min syster är i stående kamp för att få min garderob och min bror berädd att slåss för att få min säng, vilket leder till att de bägge är överens om att ju tidigare jag åker desto bättre. Det är så enormt smickrande att veta att de kommer sakna mig! ;) Jag kan sitta och prata USA med J i timmar, om vilka jeans vi ska packa, hur vi ska ha håret under flyresan, vilken sorts träning som krävs för att vi inte ska insupa allt för mycket "amerikansk (mat-) kultur". Ni skulle bara veta vilka problem vi har. Ska FRIENDS-boxarna med eller inte? Ni vet frågan alla någon gång får, i stil med "vad skulle du ta med dig till en öde ö?" Well, I'm gonna have to answer that for real! Dock funderar jag starkt på att bara packa bikinin och passet. Det skulle bli så mycket enklare och jag menar vad mer behövs? Jag skulle garanterat klara mig perfekt! Punkt slut.



... TGR LOU - You can't say no...


Hej

Jag antar att jag har någon slags konstig hatkärlek till det här landet. Jag vantrivs i den här instängda mentaliteten, men ändå kommer jag sakna människornas knäppa sätt att bete sig. Idag var nog första riktiga dagen som det faktiskt slog mig att det här är på riktigt. Jag kommer lämna det land jag hatar att kalla mitt eget. Ska jag förklara hur jag ser det? Om sex månader tar jag med mig en väska med saker ur mitt liv, flyger över Atlanten och börjar ett nytt. Nya människor, nya platser, nya minnen och nya erfarenheter. Det här ska bli mitt livs år! Jag ser det som om min chans, inga jobbigheter, inget som håller mig tillbaka - jag ska bara köra järnet och leva livet! Jag har nu valt att inte välja delstat, vilket gör att jag inte kommer hamna i CA. Från början var det tveksamt, men ärligt talat passar det mig. Jag tror på att saker har en mening, och varför då ta ifrån ödet chansen att placera mig på världens bästa plats? Bara jag inte hamnar i Alaska så är jag nöjd! :D

Är hur som helst precis hemkommen från ett entimmas spinningpass med Sofie & Ida, jag vet inte var jag får all min träningslust ifrån men den finns ständigt där i alla fall. Imorgon är min första lektion klockan tio, så då ska jag, Elin & Ida köra ett abs-pass klockan sju! Världens härligaste start på dagen vill jag påstå!

Nu ska jag slänga i sakerna i väskan, hoppa ner under täcket och sätta på lite FRIENDS.
P&K

When you wanna heal,
time is your bestest friend.

Måndag.


...

Take me through this crossroad.

Dethär kanske kommer bli mitt livs bästa vecka. Jag vet inte, kanske, möjligheterna är obegränsade. Så ja, jag tycker vi bestämmer att dethär ska bli den bästa veckan någonsin. Så, då var det bestämt! Tränade yoga igår och sov hos min Sofie. Tanken var att vi skulle krama kudden i god tid, dethär med god tid har vi aldrig varit vidare bra på. Istället sloknade vi efter två timmars massage, vilket vi är mycket bättre på! Och vid halv sex var vi uppe och började morgonen med bodypump, för som sagt -denna vecka ska ju bli den bästa! Nu ska jag återvända till the beloved spanish work!

P&K

 
Ge mig juli så jag slipper tänka. Få mig att förstå att det kommer en bättre anhalt.


Rehab


It's like I checked in to rehab
And baby, you're my disease




Thursday



'Cause I'm not able to
Convince myself
That I'm better off without you


                             ...

You can't play on broken strings.

Jag antar att jag kommer fortsätta undra hur vår väg hade sett ut,
även om jag har bestämt mig för att vända om och hitta en annan tillbaka hem.
Men fortfarande, jag kommer fortsätta undra.


Lusten börjar sakta men säkert komma tillbaka, i alla fall till träningen! Hela våren ska gå åt till att göra allt som ska hinnas med innan USA. Ett halvår kvarstår, vad och vilka som kommer ingå återstår att se! Nu ska jag fortsätta packa.


P&K


Sjung för min själ.

Fanny gjorde gårdagskvällen till en riktigt höjdpunkt. Australia och världens godast wok, därefter ett par sovtimmar i hennes hus som jag fr.o.m. tisdag flyttar in i för ett litet tag. Av olika anledningar har jag tappat min lust för saker och ting de senaste dagarna. Allt jag verkar ha varit kapabel till är att grubbla, analysera, spekulera och fundera. Man inser att saker har stor betydelse och sedan spekulerar man i hur beroende man är av den aktuella betydelsen. Man funderar på hur man kan göra sig kvitt bredden av beroendet, få kontroll igen och forsätta vidare. Något man klarar efter att ha bestämt sig för att göra det. Därefter lovar man sig dyrt och heligt att aldrig tappa kontrollen igen.

Skolångesten är upp i halsen och nu behöver jag vara effektiv, få spanskan avklarad, engelskan inlämnad och geografin slutförd. Så, nu ska jag ta tag i allt. Och börja packa till Fanny's.
 
P&K


Lördag

Ibland försvinner lusten helt att dela med sig av sitt liv iform av ord. Men jag lever och jag lär. Och tro mig, snart är jag sugen på att tillverka en hejdundrande text till inlägg, men inte idag. Om en halvtimma ska jag möta upp Fanny och eftersom att jag är mästaren själv på att missa bussen bör jag nog kila utåt till hållplatsen i förebyggande syfte.

P&K


Square One.

Rachel Yamagata är min bästa vän.
Worn me down.
Jag älskar fredagar!

RSS 2.0